Fler bolag inom svensk sustaintech

Just nu pågår juryarbetet för att välja ut årets bolag som ska pitcha på Sweden Sustaintech Venture Day den 11 februari. Juryarbetet är ett sant nöje enligt deltagarna och antalet tillgängliga bolag i Sverige har vuxit. Inom den närmaste tiden publicerar vi resultatet samt en analys av branschen.


Lyssna här på vad några bolag sade om sitt deltagande på eventet i februari 2020. Vågkraft, supertunna solceller, rengöring av havsmiljön och analys av hållbarhet är bara några bra exempel på bolag som deltar på SSVD.


- Vi har idag fått chansen att visa att det finns förtroendeingivande alternativ inom vågenergi. Vi har löst några av de stora utmaningarna med att skapa energi i den tuffa havsmiljön, säger Patrik Möller, vd på Cor Ocean Power.


- Dagens panel på scenen tillsammans med Northwolt och Exeger visade på vår gemensamma utveckling där vi startat med hjälp av statlig finansiering och därifrån lyckats växa och attrahera privat kapital, berättade Sven Lindström på Midsummer.


- Idag kände vi verkligen allvaret, investerarna är här för att på riktigt bygga relationer, säger Christina Lundbäck på Surf Cleaner.


- Vår plattform kan stödja den stora förändring som måste ske i hela den privata sektorn för att nå hållbarhetsmålen, säger Frida Emilsson på World Favor.