Greenbyte: förnybar energi växer och mjukvara gör den mer lönsam

Greenbyte är ett bolag som återfinns i kategori B (bolag med en omsättning på mellan SEK 25 och 100 miljoner) och kommer att på Sweden Sustaintech Venture Day presentera sig för en investerarpanel bestående av Markus Hökfelt på SEB, Alex Basu på Industrifonden samt Rene Savelsberg på SET Ventures. Greenbyte säljer en mjukvaruplattform till storskaliga ägare av förnybar energi världen över. Användarna skaffar sig insikter för att öka lönsamheten och kan göra ytterligare investeringar i förnybar energi. Till plattformen flödar data från vindparker, solparker och en mängd annan mätutrustning och datakällor.


- Vi befinner oss i en bransch som växer med 15% per år och vår övertygelse är att behovet av mjukvarutjänster inom förnybar energi växer ännu snabbare. Vi tror det finns väldigt mycket kvar att göra och siktar på 50% tilllväxt inom överskådlig framtid, säger Jonas Corné, VD på Greenbyte.


Anskaffning av kapital var svårt i det riktigt tidiga skedet för bolaget. Men nu ser det ljusare ut, även Jonas vittnar om det ökade investerarintresset.


- När vi fick lite fart på verksamheten var det många som ville investera och på sistone får jag mail från intresserade investerare nästan dagligen.