Noteringen hjälper We aRe SpinDye att sätta ny standard för hur textilindustrin färgar

Nyligen noterade We aRe SpinDye presenterar sig på Sweden Sustaintech Venture Day i kategori C. Allt fler småsparare vill idag "styra med sina pengar" mot en mer miljövänlig värld. We aRe SpinDye (WRSD) har tagit fram en infärgningsprocess av återvunnen polyester som reducerar vattenåtgången med 75 procent, kemikalieåtgången med 90 procent och utsläppen av CO2 med 30 procent jämfört med traditionell vatteninfärgning av tyg. Den traditionella ”blöta processen” av tyginfärgning står, enligt svenska Mistra Future Fashion, för närmare 24 procent av ett plaggs resursförbrukning under hela dess livslängd. Nyligen har man presenterat ordrar från bland annat Arkets sportkollektion och Bergans of Norway.

Vi frågade Andreas Andrén, CEO på WeaReSpinDye® vad en notering har gjort för deras bolag. Det var relativt svårt att hitta rätt match av investerare till en början men när bolaget väl gjorde det och det klickade med respektive investerare rullade det på bra. –Vi betraktar noteringen som en möjlighet att göra ett rejält avtryck på marknaden, öka vår ägarspridning och stärka vår synlighet gentemot marknaden. En viktig målsättning är förstås också att öka kännedomen om att vi är ett bolag som levererar de absolut mest högkvalitativa färgerna med lägst miljöpåverkan. Andreas bild av vad som krävs för en lyckad notering är till att börja med grundläggande delar i form av en tydlig plan och affärsmodell som marknaden kan ta till sig. -Rent bolagsmässigt kan jag bara relatera till vår process där vi haft stor fördel av att bolaget har varit välskött från grunden utan röda flaggor i historiken, säger Andreas Andrén. Bolagets ambition och målsättning är att skapa en ny standard för hur textilindustrin färgar in syntetiska material. För att uppnå det krävs vidare utveckling av vissa digitala verktyg som kan samspela med våra kunders design/produktutvecklingssystem men också en fortsatt vilja från klädvarumärkena att driva på den förändring som krävs.


På Sweden Sustaintech Venture Day finns också möjlighet att lyssna på ett seminarium som anordnas av Nasdaq och Wildeco om att göra en IPO.


WeaReSpinDye noterades på börsen den 22 december 2020. https://www.ngm.se/vara-bolag/we-are-spin-dye-wrsd-ab Bolaget var med som leverantör i delar av H&M’s Conscious Exclusive-Collection i

december. Här är några länkar på uppmärksamheten kring detta. VOGUE https://www.vogue.com/article/hm-conscious-collection-recycled-waste-circularity FORBES https://www.forbes.com/sites/cassellferere/2020/11/18/hm-conscious-exclusive-aw20-collection-is-giving-evening-wear-fashion-a-new-life/?sh=1f5583d215de ELLE SPAIN https://www.elle.com/es/moda/noticias/a34715551/vestidos-tops-pantalones-joyas-zapatos-sostenibles-hm-conscious-exclusive/ GLAMOUR https://revistaglamour.globo.com/Moda/Fashion-news/noticia/2020/11/roupa-de-lixo-rede-de-fast-fashion-lanca-colecao-circular-com-looks-reciclados.html