Sweden Sustaintech Venture Day underlättar för mindre, lokala bolag att hitta kapital


Stockholm den 15 januari 2021: Inför Sweden Sustaintech Venture Day den 11 februari 2021 har avtal skrivits med inkubatorer i hela landet med uppdrag att expandera bolagsurvalet. Dessutom har en D-katergori lagts till för bolag med en omsättning på mindre än 5 miljoner. Inkubatorerna är: Chalmers Ventures i Göteborg, Arctic Business i Luleå/Skellefteå/Piteå/Kiruna, Dalarna Science Park i Borlänge, Lead i Linköping/Norrköping samt MINC i Malmö.


Bolag som valts ut i detta inkubatorsamarbete är exempelvis den gröna bil- och cykelpoolen OurGreenCar samt Katam, ledande inom AI-baserade mätmetoder för skogsindustri, båda från MINC. Från Lead har graphenutvecklaren Graphmatec och Spotscale som gör 3D-modeller av byggnader valts, samt från Chalmers Ventures kom Viking Analytics som arbetar med machine learning för industriföretag. Magnus Rehn från Stockholms inkubator Sting är huvudansvarig för sponsring och partners till SSVD och kommenterar:


”De här företagen är inte alltid de mest högljudda och de befinner sig inte alltid i storstäderna, nära kapitalet. Vi vill förenkla för små företag med hållbar teknik som löser världens hållbarhetsutmaningar att träffa våra tunga svenska och internationella investerare”.


Kategorierna på Sweden Sustaintech Venture Day är A. stora börsnoterade bolag samt bolag med en omsättning över 100 miljoner B. stora bolag (omsättning 25-100 MSEK) C. mellanstora bolag (omsättning 10-25 MSEK) och den nya kategorin D. mindre bolag (omsättning 5-10 MSEK). Alla bolag ska dock visa tillväxtpotential. Bolagen presenterar sig för välkända investerare i olika pitchpaneler.


Sweden Sustaintech Venture Day arrangeras av Sting, Energimyndigheten och Cleantech Scandinavia. På 2020 års evenemang redovisade svenska och internationella experter helt färska data som visar att investeringarna i sektorn stadigt ökar. Intresset från investerare är fundamentalt rotat i en efterfrågan på nya och mer hållbara tekniklösningar i de flesta branscher.För ytterligare information, kontakta:

Lisa Lönner, PR-ansvarig lisa@radarkommunikation.se eller +46 70 200 94 14

Följ vårt LinkedIn: Sweden Sustaintech Venture Day

Pressbilder finns under press